Χριστιάνα Κοσιάρη
GRC

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΟΣΙΑΡΗ

CHAINED

25/9

20.30

Θέατρο Ροές

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 15'

Το έργο με τίτλο Chained πραγματεύεται την προσπάθεια που καταβάλλει το καταπιεσμένο από τα κοινωνικά πρότυπα γυναικείο σώμα να ξεφύγει από τα δεσμά που κρατούν τη δυναμική και προοπτική του εγκλωβισμένη. Θα καταφέρει να υπερβεί τα πατριαρχικά πλαίσια, να ξεφύγει και να οδηγηθεί σε ένα πιο απελευθερωμένο μέλλον;

Σε αυτή τη σόλο περφόρμανς το σώμα αλλάζει μορφές και καθώς κινείται μεταβάλλει τη δυναμική του. Συστολή, καταπίεση, εξάρσεις απεγκλωβισμού. Περνώντας από τα στάδια της δοκιμής, της απάρνησης και της φαινομενικής απελευθέρωσης, φτάνει τελικά στο σώμα του παρόντος.

Στη σταδιακή σύγκρουση και αποκαθήλωση των προτύπων ιδρύεται ένα σώμα απλό, παρόν, ένα με τον χώρο, τον χρόνο και το κοινό. Το έργο προτείνει έτσι ένα είδος κινητικού μανιφέστου όπου απορρίπτεται η χρόνια, και συχνά δυσδιάκριτη, επιβολή συγκεκριμένων ρόλων με στόχο την υποταγή της γυναικείας επιθυμίας και την ποδηγέτηση των θηλυκοτήτων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χριστιάνα Κοσιάρη γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού το 2012 και είναι επαγγελματίας χορεύτρια, δασκάλα, κινησιολόγος σε θεατρικά έργα και χορογράφος. Συμμετέχει στην Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS στο πλαίσιο της διοργάνωσης 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στην Ακαδημία παρουσιάστηκε το έργο της Bouboulina (Απρίλιος 2022) ως video dance, και σε live μορφή τον Ιούλιο του 2022. Τον Αύγουστο του 2021 παρουσίασε στο Dance Laboratory Rhodes #7 τη χορογραφία της με τίτλο Chained. Το 2020 χορογράφησε το video dance Sink, το οποίο επιλέχθηκε από το Dance Days Chania 2022. Έχει εργαστεί ως κινησιολόγος σε θεατρικά έργα όπως: Wonderland (Θάλεια Γρίβα, Θέατρο 104, 2019), Γιούγκερμαν, Το Ευχαριστημένο, Η Αγριόπαπια (Δ. Τάρλοου, Θέατρο Πορεία, 2017-2019) κ.ά. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια όπως: Akram Khan, DV8, David Zabrano, Anton Latchky κ.ά. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στο έργο Lamenta της Siamese Cie. που έχει περιοδεύσει στα Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Festival D’Avignon, Maillon (Στρασβούργο), La Villette (Παρίσι) και συνεχίζει τις εμφανίσεις του μέχρι το τέλος του 2023.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΙΔΕΑ, ΣΥΛΛΗΨΗ: Χριστιάνα Κοσιάρη
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Χριστιάνα Κοσιάρη
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Jan Van Angelopoulos
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΟΥ: Ελισσάβετ Σφυρή
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Maja Widler
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΤΙΑ: Παρασκευή Τεκτονίδου

   DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.      DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.  

© 2008 - 2022 DAN.C.CE UNITIVA

Dance Unitiva

DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE
DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE

To Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

ΕΣΠΑ