Ηλίας Λαζαρίδης
GRC

ΗΛΙΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

30/9

12.00 - 14.00

1/10

13.00 - 16.00

Dance Cultural Centre

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ΩΡΕΣ

Masterclass για επαγγελματίες χορευτές

Το εργαστήριο αυτό θα εστιάσει σε κινητικές ιδέες που διερευνούν την ποιότητα και την υφή της κίνησης, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικές/συλλογικές δομές. Στην εξέλιξή του θα δημιουργηθούν σωματικοί «χαρακτήρες» με πολύπλοκη κίνηση σε υψηλό επίπεδο δυναμικής. Ο οραματισμός και η σωματοποίηση του οράματος θα αποτελέσουν θεμελιώδη στοιχεία της συνεδρίας. Παραστατικές και συνεργατικές ιδέες θα αναπτυχθούν από κοινού, πλέκοντας έναν ιστό καλά επεξεργασμένων αλληλοσυσχετισμών και συνδέσεων ανάμεσα στους χορευτές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Ηλίας Λαζαρίδης είναι χορευτής και χορογράφος με έδρα την Αμβέρσα του Βελγίου. Έχει συνεργαστεί με διάσημους σύγχρονους χορογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως οι Hofesh Shechter και Akram Khan, και εργάζεται από το 2010 ως χορευτής και βοηθός χορογράφου για τον Sidi Larbi Cherkaoui στην ομάδα χορού Eastman και σε άλλα ιδρύματα όπως: GöteborgsOperans Danskompani, Opera Ballet Flanders, Stuttgart Ballet. Ως χορογράφος έκανε το ντεμπούτο του στην Volkstheater Tanzcompagnie στο Ρόστοκ της Γερμανίας, όπου του ανατέθηκε να δημιουργήσει μια νέα ερμηνεία για τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, όπως το έργο αυτό ανασυντέθηκε από τον Μαξ Ρίχτερ, και κέρδισε το βραβείο κοινού για την καλύτερη παραγωγή του 2017.

   DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.      DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.  

© 2008 - 2022 DAN.C.CE UNITIVA

Dance Unitiva

DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE
DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE

To Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

ΕΣΠΑ