Andreas Hannes
NLD

ANDREAS HANNES

WARPING SOUL

30/9

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 21.30

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 20'

Στο Warping Soul, ο Andreas Hannes εξερευνά τη δυναμική της αναπήδησης και του warping* και αμφισβητεί την αυτενέργεια του σώματος.

Οι χορευτές αναδύονται μέσα σε έναν χώρο που βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς μετάβασης και, παραδομένοι στο έλεος εξωτερικών δυνάμεων, κινούνται εντός αυτής της αέναης κίνησης. Μέσω του αποπροσανατολισμού και της αναδιοργάνωσης των σωμάτων και του χώρου, ο χορογράφος εξερευνά την ιδιαίτερη σύνδεση ανάμεσα στα δύο, εντείνει την αμοιβαία μαγνητική έλξη που ασκείται μεταξύ τους και, εντέλει, δημιουργεί μια δελεαστική ατμόσφαιρα για έναν απόκοσμο χορό.

Το Warping Soul είναι εμπνευσμένο από την πρακτική του συνεχούς χοροπηδητού που αναπτύσσει ο Andreas Hannes από το 2017. Κεντρικά συστατικά στοιχεία της πρακτικής του υπήρξαν τα οδικά ταξίδια, τα γρήγορα εναλλασσόμενα τοπία και οι δυνάμεις της αεροδυναμικής.

* to warp: στρεβλώνω ή αποκλίνω από την (αρχική) κατεύθυνση ή πορεία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μεγαλώνοντας σε ένα μουσικό περιβάλλον, ο Andreas Hannes (Ελλάδα, 1987) χόρευε στο σαλόνι του σπιτιού του. Σπούδασε κλασικά κρουστά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετακόμισε στην Ολλανδία για να ακολουθήσει το πάθος του για τον κινηματογράφο. Εργάστηκε ως ανεξάρτητος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών μικρού μήκους και συνίδρυσε τη Small House Productions, μια πλατφόρμα για διεθνή και διατομεακά έργα (2011-2015). Το 2018 αποφοίτησε από το SNDO (School for New Dance Development) με την παράσταση The City, στην οποία παρουσίασε την πρακτική του αέναου χοροπηδητού. Αναδείχθηκε νικητής των Moving Forward Trajectory 2018 και Young Art Support Amsterdam 2019, και παρήγαγε την παράσταση συνεχούς χοροπηδητού Tremble. Το 2020 κέρδισε το BNG DansPrijs και δημιούργησε το Warping Soul, μια ανάθεση του Conny Janssen Danst, κατόπιν πρότασης του Dansateliers, και σε συνεργασία με τον Korzo. Σήμερα, ο Hannes είναι καλλιτέχνης in residence στο φεστιβάλ χορού Julidans και επίσης στο  ICK Dans Amsterdam, όπου δημιούργησε το Reverberated Emisions (2021) με το ανσάμπλ της ομάδας. Επίσης συνεργάζεται με το Cinedans FEST στο Άμστερνταμ ως καλλιτεχνικός προγραμματιστής και παραγωγός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Andreas Hannes
ΕΡΝΗΝΕΥΟΥΝ: Beatrice Cardone, Adam Khazhmuradov, Laura Moura Costa, Alberto Albanese
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Marcel Slagter, Remko van Wely
ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΞΗ: Gary Shepherd (Streamer Nymphonic Orchestra)
ΤΡΑΓΟΥΔΙ: “Soul” by Rival Consoles feat. Peter Broderick (ευγενική παραχώρηση της Erased Tapes)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Andreas Hannes, Charlie Laban Trier
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Salih Kilic
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ / ΒΙΝΤΕΟ: Davide Bellotta
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Kristin de Groot
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Conny Janssen Danst, Dansateliers Rotterdam, Korzo Den Haag
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ & ΣΥΜΒΟΛΗ: Bruno Listopad, Antonia Steffens, Charlie Laban Trier, Elisa Zuppini, Sigrid Stigsdatter Mathiassen, Paulina Prokop

   DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.      DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.  

© 2008 - 2022 DAN.C.CE UNITIVA

Dance Unitiva

DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE
DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE

To Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

ΕΣΠΑ