Διαμάντω Χατζηζαχαρία
CYP

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΧΑΤΖΗΖΑΧΑΡΙΑ

ΑΙΘΡΙΟ

25/9

21.00

Θέατρο Ροές

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 20'

Το ΑΙΘΡΙΟ διαπραγματεύεται την επιβολή του κοινωνικού φύλου σε ένα νεαρό γυναικείο σώμα και έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα. Περνώντας από τη γέννηση στην ενηλικίωση, το σώμα της περφόρμερ, καθώς και η αντίληψη που έχει για αυτό, αλλάζει.

Η υλοποίηση του έργου απαιτεί την ενεργή συμμετοχή του κοινού, το οποίο, με οδηγίες της περφόρμερ, δημιουργεί ένα ιδιαίτερο ηχοτοπίο και έτσι ολοκληρώνει την όλη εμπειρία της καλλιτεχνικής πράξης. Μέσα από το παιχνίδι των συντονισμένων δράσεων και αντιδράσεων (π.χ. κάθε φορά που η περφόρμερ γελά, το κοινό πρέπει να χειροκροτά), δεσμεύεται δημιουργικά η προσοχή των θεατών και συνδιαμόρφωνεται συλλογικά η ερμηνεία του έργου.

Το ΑΙΘΡΙΟ εστιάζει στη σημασία της προσωπικής έκφρασης πέρα από προκαταλήψεις συνδεδεμένες με τις κρατούσες αντιλήψεις περί φύλου. Καθώς οδηγεί το κοινό σε διαδοχικές συναισθηματικές μετατοπίσεις, μέσω της παιδικότητας, του χιούμορ και του αυθορμητισμού που το χαρακτηρίζει, το έργο φανερώνει με ειλικρίνεια το πώς η κοινωνία εξακολουθεί να μεταχειρίζεται τα γυναικεία σώματα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Διαμάντω Χατζηζαχαρία είναι μια δημιουργός που χρησιμοποιεί πολλαπλά εκφραστικά μέσα με έμφαση στο σώμα και τις μεταμορφώσεις του. Αποφοίτησε ως χορεύτρια σύγχρονου χορού από το Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου και ως χορογράφος από το Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD). Ως performer συνεργάστηκε με τους χορογράφους Hofesh Shechter, Hagit Yakira, James Finnemore, Catarina Carvalho (Wayne McGregor) και Έλενα Χριστοδουλίδου. Το καλλιτεχνικό της έργο εστιάζει στον άνθρωπο και την αλληλεπίδρασή του με την κοινωνία. Δουλειές της παρουσιάστηκαν σε φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο (Resolution 2020), Αυστρία (New Faces New Dances 2021) και Κύπρο (Showcase Χορογραφίας Κύπρου 2022, Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2021, On Bodies Festival 2021, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Χορού 2020 & 2021, Dance Waves Festival 2019).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Διαμάντω Χατζηζαχαρία
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Διαμάντω Χατζηζαχαρία
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Aleksandar Jotovic
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Μαρίνα Σοφοκλέους
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sergio Vaccaro
ΒΙΝΤΕΟ / ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Κωνσταντίνος Σ. Κωνσταντίνου

   DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.      DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.  

© 2008 - 2022 DAN.C.CE UNITIVA

Dance Unitiva

DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE
DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE

To Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

ΕΣΠΑ