Skip to main content
Χάρης Κούσιος
GRC-CYP

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ

17000"

23/9

20.30

Θέατρο Ροές

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ: 40'

Το έργο του Χάρη Κούσιου με τον τίτλο 17000" είναι ένα υβριδικό είδος sci-fi αφήγησης που, χρησιμοποιώντας κώδικες του κινηματογράφου, του σύγχρονου χορού και των εικαστικών, πραγματεύεται την ανθρώπινη ταλάντευση ανάμεσα στην επιθυμία και στο ένστικτο της επιβίωσης.

Τοποθετημένο σε ένα απροσδιόριστο και δυστοπικό μέλλον, όπου η ανθρώπινη ζωή είναι δυνατή μόνο σε προκαθορισμένους Kήπους και Zώνες, το έργο φτιάχνει ένα αμφίσημο, Ταρκοφσκικό σύμπαν για να εστιάσει στις αεί ασφυκτικές συνθήκες εγκλεισμού, παρακολούθησης και συμμόρφωσης των σωμάτων.

Αν δεκαεφτά χιλιάδες δευτερόλεπτα είναι ο χρόνος που μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς οξυγόνο, πόσο χρειάζεται για να ενδώσει το σώμα στην αταξία της επιθυμίας, στην απειθαρχία της θέρμης των άλλων σωμάτων, στον διεμβολισμό των ορίων;

Λόγος, ήχος και κίνηση συνέχονται σε κάδρα κλειστά και σκοτεινά στο έργο του Κούσιου, και τείνουν τελικά στη φυγόδικη επιλογή του αυτοπροσδιορισμού που πραγματοποιεί το Θηλυκό Ι.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χάρης Κούσιος (γεν. 1988) είναι Κύπριος χορευτής, χορογράφος και σκηνοθέτης με βάση την Αθήνα. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη». H προσωπική του δουλειά μέχρι σήμερα επιχορηγήθηκε από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και από τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Επίσης υποστηρίχθηκε από τα ευρωπαϊκά δίκτυα Aerowaves και Modul-dance, όπως και από το ARC for Dance Festival. Η χορογραφική και video dance δουλειά του παρουσιάστηκε σε διάφορα φεστιβάλ σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Είναι μέλος του Dance Gate Lefkosia και ιδρυτικό μέλος της Στέγης Χορού Λευκωσίας. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού και από το 2011 συνεργάζεται με τη χορογράφο Alexandra Waierstall.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Χάρης Κούσιος
ΚΕΙΜΕΝΟ: Ody Icon
ΜΟΥΣΙΚΗ: ECATI
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΔΛ: Ευαγγελία Ράντου, Θηλυκό Ι: Άρτεμις Μπασίρογλου, Αρσενικό Ι: Τάσος Παππάς Πετρίδης, Θηλυκό ΙΙ: Πετρίνα Γιαννάκου, Αρσενικό ΙΙ: Γιώργος Δερέσκος, Θηλυκό ΙΙΙ: Θίσβη Βουρλιωτάκη, Αρσενικό ΙΙΙ: Χρήστος Τζοβάρας, Φωνή: Στεφανία Γουλιώτη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Χάρης Κούσιος
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Nicolas Hermann
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΗΝΙΚΟΥ & ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Μαριλένα Καλαϊτζαντωνάκη
ΜΟΝΤΑΖ: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος
MIXING, MASTERING & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Ηλίας Παντελιάς
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: Ελένη Μολέσκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Nicolas Hermann
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Μαριλένα Καλαϊτζαντωνάκη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Ειρήνη Αβζίδου
COLOR CORRECTION: Δημήτρης Καρτέρης
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: Φίλιππος Μαρινέλης & Κώστας Χρυσόγελος @ DNA Lab
ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΟΣ: Αλέξανδρος Κατσαμπάς
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΙΤΛΩΝ: Μελίνα Γλυκού
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ: Antônio Victor Galvão

Ευχαριστίες: Γωγώ Δελογιάννη, Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη, Μαρίνα Σάττι, Σοφία Καλπενίδου, Timothy Laskaratos, και στην εικαστικό και ζωγράφο Λήδα Αλεξοπούλου για την παραχώρηση του εργαστηρίου της για πρόβες.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ και επιχορηγείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου.