Ηλίας Λαζαρίδης
BEL-ITA

ΗΛΙΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

HOOKED

2/10

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 20.30

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 50'

«Ένα ελεύθερο ψάρι δύσκολα καταλαβαίνει τι συμβαίνει σ’ ένα ψάρι που έχει πιαστεί στο αγκίστρι». Karl A. Menninger

Με το έργο Hooked, ο Ηλίας Λαζαρίδης σε συνεργασία με την Compagnia Eleina D. εξετάζει πώς αυτή η έλλειψη κατανόησης της ύπαρξης μιας εναλλακτικής συνθήκης ζωής αποτελεί ενδεχομένως ένα κύριο συστατικό της σύγχρονης κοινωνίας. Έτσι όπως είμαστε όλοι συνδεδεμένοι σε ένα εικονικό δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, ανατροφοδότησης και ικανοποίησης, θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς τη ζωή του έξω από αυτές τις κυρίαρχες εικονικές ή εννοιολογικές δομές.

Το έργο εξερευνά, μέσα από μια σειρά χορογραφικών σκίτσων, τους στρεσογόνους παράγοντες που επιβάλλονται στους ανθρώπους από το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν, και τις αναπόφευκτες τριβές που προκύπτουν όταν η αισθητικότητα της πρόσληψης υπερσκελίζει τη σοφία της νόησης. Όταν τα δίκτυα που δημιουργήσαμε γίνονται δίχτυα από τα οποία προσπαθούμε να αποδράσουμε, ο διαρκής αγώνας ανάμεσα στο ανήκειν και στην ανεξαρτησία παρατείνεται στο διηνεκές, με εμάς ανύποπτα αγκιστρωμένους (hooked).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ηλίας Λαζαρίδης είναι ένας χορευτής και χορογράφος παγκόσμιας κλάσης με έδρα την Αμβέρσα του Βελγίου. Έχει συνεργαστεί με τους πιο διάσημους σύγχρονους χορογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους Hofesh Shechter και Akram Khan, και εργάζεται από το 2010 ως χορευτής και βοηθός χορογράφου για τον Sidi Larbi Cherkaoui στην ομάδα χορού Eastman και σε άλλα ιδρύματα όπως: GöteborgsOperans Danskompani, Opera Ballet Flanders, Stuttgart Ballet. Ως χορογράφος έκανε το ντεμπούτο του στην Volkstheater Tanzcompagnie στο Ρόστοκ της Γερμανίας, όπου του ανατέθηκε να δημιουργήσει μια νέα ερμηνεία για τις Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, όπως ανασυντέθηκε το έργο από τον Μαξ Ρίχτερ, όπου κέρδισε το βραβείο κοινού για την καλύτερη παραγωγή της χρονιάς το 2017.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΑΣ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ηλίας Λαζαρίδης
ΕΡΝΗΝΕΥΟΥΝ: Claudia Cavalli, Roberto Vitelli, Erica Di Carlo, Marco Curci, Antonella Piazzolla, Francesco Lacatena
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Angelo Tauro
ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Roberto Re David (μουσική διεύθυνση), Samuel Puggioni (σύνθεση, εκτέλεση), Niccolò Basile (σύνθεση, εκτέλεση)
ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Graziano Cammisa
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Compagnia Eleina D.
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Teatri di Bari ως συνεργασία στην παραγωγή

   DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.      DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.  

© 2008 - 2022 DAN.C.CE UNITIVA

Dance Unitiva

DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE
DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE

To Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

ΕΣΠΑ