Εύα Γεωργιτσοπούλου
GRC-DEU

ΕΥΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

A SIGNAL THAT TRAVELS DOWN THROUGH YOUR HEART

1/10

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 20.30

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 30'

Το έργο A signal that travels down through your heart, είναι ένα κινητικό εγκώμιο στη ρομαντική αγάπη, όπου οι στερεοτυπικές αφηγήσεις για τον έρωτα υπολείπονται.

Από τη συνταρακτική διαπίστωση της Αντιγόνης του Σοφοκλή για το ακατανίκητο του έρωτα μέχρι το αναπάντητο ερώτημα της Δανάης Στρατηγοπούλου «τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», από τον διάλογο του Σωκράτη με τον Φαίδρο μέχρι τη σπαρακτική ερμηνεία της Whitney Houston στο “I will always love you”, προκύπτει το εξής: η ερωτική συνθήκη πυροδοτείται με τη συνάντηση, εκτυλίσσεται ανάλογα με τον ιδιαίτερο τρόπο που οι ερωτευμένοι αντιλαμβάνονται τον κόσμο, και παραμένει υπόθεση για δύο.

Τι γίνεται όμως όταν το αισθαντικό περιβάλλον-σημείο αναφοράς αποδομείται και ο έρωτας περιγράφεται ταυτόχρονα όχι από δύο, αλλά από τρία γυναικεία σώματα;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Εύα Γεωργιτσοπούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και κατοικεί στο Βερολίνο. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε τις σπουδές της στο Ισραήλ. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Νόα Ζουκ, Σλόμι Μπίττον και την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Κιμπούτς. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ελλάδα συνεργάστηκε επίσης με το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ και την Hellenic Dance Company (ΚΣΟΤ), ενώ αργότερα ως επαγγελματίας χορεύτρια στη Γερμανία με τους Σία Σόνια Ροντρίγκες, Inside The Body Performing Arts, Ομάδα χορού Φράντικς, Χορευτική ομάδα Τζούντιθ Σάντσεθ Ρουίθ, Εντιβάλντο Ερνέστο κ.ά. Το διάστημα 2016-2021 συνεργάστηκε ως project base performer με την ομάδα χορού Αερίτες της Πατρίσιας Απέργη και από το 2019 έως σήμερα συνεργάζεται με τη Sasha Waltz & Guests. Οι δικές της δημιουργίες παρουσιάζονται σε Ελλάδα και Γερμανία από το 2015 έως σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Εύα Γεωργιτσοπούλου
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ: So Young H. Kim
ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Σεβαστή Ζαφείρα, Tamae Yoneda, Εύα Γεωργιτσοπούλου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Νεφέλη Λυσιμάχου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Στέβη Κουτσοθανάση
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Νεφέλη Περιφάνου
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Nephew Design Studio
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Kata Kwiatkowska
ΒΙΝΤΕΟ: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Cultópia

Η παραγωγή “A signal that travels down through your heart” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υπουργείο Πολιτισμού

   DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.      DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.  

© 2008 - 2022 DAN.C.CE UNITIVA

Dance Unitiva

DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE
DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE

To Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

ΕΣΠΑ