Δάφνη Αντωνιάδου
GRC

ΔΑΦΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ

DREAMS OF TIME

29/9

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, 20.30

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΟΥ: 40'

Στο Dreams of Time, η Δάφνη Αντωνιάδου εξερευνά οπτικά και ηχητικά τη δημιουργική διαδικασία του σύμπαντος, μέσα από το κοσμικό και το ανθρώπινο γίγνεσθαι.

Το έργο –ένα σκηνικό γεγονός των αισθήσεων που εγκωμιάζει τις αδιόρατες κοσμικές δυνάμεις– ξεδιπλώνεται ως ένα θέαμα πόνου.

Το Dreams of Time εξερευνά τα άκρα της ανθρώπινης κατάστασης, μέσα από το πρίσμα της ιδιοσυγκρασίας, της ευαισθησίας και της υπέρμετρης δύναμης που διέπουν τη γυναικεία φύση, δημιουργώντας κάπου ανάμεσα στη σεξουαλικότητα και τον τρόμο, μια σειρά από αισθητηριακές εμπειρίες.

H παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικού φωτισμού

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Δάφνη Αντωνιάδου είναι ανεξάρτητη χορογράφος, performer και χορεύτρια που ζει στην Αθήνα. Χρησιμοποιεί το ανθρώπινο σώμα, το φως και τον ήχο ως κύρια εργαλεία για να εξερευνήσει τα όρια της ανθρώπινης κατάστασης. Το έργο της έχει περιγραφεί ως «κινηματογραφικό» και «δυναμικά συμβολικό». Προηγούμενα έργα της περιλαμβάνουν τα Matter (2017), Fos (2018) και Echoes of an Inner Universe (2020). Μεταξύ 2020 και 2022 δημιούργησε το τρίπτυχο «Vanishing Point» σε συνεργασία με τον χορογράφο Αλέξανδρο Βαρδάξογλου και τον καλλιτέχνη Constantine Skourlis, το οποίο αποτελείται από τη χορογραφία (Vanishing Point), την πολυμεσική εγκατάσταση (DEEP HORIZON) και την ταινία (VANISHING POINT). Και τα τρία έργα είναι παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και βρίσκονται σε διεθνή περιοδεία. Η Αντωνιάδου τιμήθηκε με την υποτροφία ARTWORKS του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (2021) και είναι καλλιτέχνης του δικτύου Aerowaves (2022).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Δάφνη Αντωνιάδου
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Constantine Skourlis, Stephan Richter
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Βαγγέλης Μούντριχας
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ: Theresa Baumgartner
ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Αντωνία Οικονόμου, Ξένια Σταθούλη
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Βαγγέλης Ρήνας
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Χριστίνα Λαρδίκου
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Ειρήνη Μαγγίνα
ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Νικόλας Καζάζης
ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Άγγελος Κώττας (λαούτο), Νικηφόρος Μυλωνάς (κρουστά) ως Καθαρός Χαλκός
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: HELLAS 3D
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μυρτώ Γρηγορίου
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ: Σπύρος Ρεκούνας
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Γεωργία Αρβανίτη
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PMY PROGRESS

Η παραγωγή "Dreams of time" πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργείο Πολιτισμού

   DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.      DANCE IS A WAY TO FALL—INTO—PLACE, WHERE/WHEN PLACE IS A RELAY OF CONNECTIONS OF THE WORLD.  

© 2008 - 2022 DAN.C.CE UNITIVA

Dance Unitiva

DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE
DESIGNED BY WHITE - DEVELOPED BY ADVALUE

To Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους. Στο πλαίσιο υλοποίησης του 15ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ARC FOR DANCE FESTIVAL υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των όρων προσβασιμότητας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

ΕΣΠΑ